Thaise pompoensoep - I

  • 700 g pompoen, schoongemaakt
  • 3 eetl. olie
  • ½ theel. peper
  • 1 eetl. tamari
  • snufje nootmuskaat
  • 3 dl kokend water
  • ½ l groentebouillon
  • 4 eetl. tamarinde
  • 1 eetl. kokoscrème/vet
  • enkele takjes peterselie of bieslook

Schil de pompoen, verwijder de pitjes en hak het vruchtvlees fijn.
Verhit in een koekenpan de olie en bak hierin de pompoen gedurende 5 minuten op matig vuur.
Breng vervolgens op smaak met peper, tamari en nootmuskaat.
Schenk het kokende water erbij, roer even en stoof ca. 8 minuten zachtjes door.
Maak intussen de bouillon van een tablet en roer hierdoor de tamarinde en de pompoenmassa.
Voeg tenslotte de verkruimelde kokos toe.
Serveer warm, bestrooid met peterselie of bieslook.

Bron: Smulweb


Thaise pompoensoep - II

Thaise pompoensoep

  • 1 kg pompoen
  • 25 cl kokosmelk
 
  • 130 g Conimex Wok Paste Lemongrass, Coconut & Chili, 1 zakje
  • handje koriander

Verwijder de schil en zaadlijsten uit de pompoen en snij deze in blokjes van ca. 1½ cm.
Plaats een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de pompoenblokjes en het zakje wokpaste toe.
Roer dit voor 1 tot 2 minuten goed door, totdat het mengel blijft kleven aan de onderkant van de pan.
Voeg de kokosmelk toe en kook dit onder goed roeren ca. 1 minuut.
Voeg 50 cl water toe.
Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.
Plaats een deksel op de pan en laat het sudderen voor 15 - 20 minuten, totdat de pompoen zacht is.
Pureer de pompoen tot een mooie soep en serveer met de koriander.

Serveertip
Gebruik de overgebleven pompoen voor een lekkere curry.

Bron: Conimex

Terug