|
Prik de tempeh aan beide kanten ongeveer 20 keer in met een vork.
Snijd er vervolgens 1 cm grote blokjes van.
Zet deze opzij.
Doe de sojasaus, de olie, de bruine suiker, de knoflook, de gember, de tijm, de piment, de peper, het zout en de ui in een keukenmachine en maal er in ongeveer 1 minuut een gladde puree van.
Voeg pikante saus naar smaak toe.
Zet 6 cl marinade apart.
Giet de helft van de overgebleven marinade in een afsluitbaar bakje.
Doe de blokjes tempeh erbij en giet de rest van de marinade erover.
Doe het bakje dicht en schud zachtjes.
Zet het bakje minimum 15 minuten weg.
Maak de pompoen in kerrie klaar terwijl de tempeh intrekt.
Verhit de olie in een flinke pan met een dikke bodem.
Bak de ui en de groene paprika al roerend in 4 à 5 minuten zacht boven een middelhoge vlam.
Roer de tomaten, 1,2 50 cl tomatensap, 3 eetlepels van de apart gezette marinade en de kleinste aangegeven hoeveelheden kerrie, kaneel, kruidnagelen en zout erdoor.
Voeg de pompoen toe.
Doe een deksel op de pan laat het mengsel 20 tot 25 minuten sudderen tot de pompoen zacht is.
Roer af en toe.
Voeg ondertussen zo nodig meer marinade en specerijen toe.
Verwarm de oven oor op 220 °C.
Bestrijk een grote bakplaat of bakpan met olie.
Spreid de tempeh in een enkele laag uit in de pan.
Bak de tempeh 10 tot 12 minuten in de oven tot de kleur dieper wordt en de bovenkant van de blokjes vrij droog en niet meer kleverig aanvoelt.
Bak de tempeh niet langer dan 12 minuten, anders droogt hij uit.
Schep de pompoen op de borden, leg de pikante tempeh erbovenop en dien op.