Tagliatelle met pompoen, kastanjesaus en kruiden

  • 250 g oranje pompoen
  • olijfolie
  • 3 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
  • 15 blaadjes verse salie, de grote in stukjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 50 g gare, gepelde kastanjes
  • 10 cl créme fraîche
  • mespunt chilipoeder of wat meer
  • 350 g tagliatelle

Zet de oven aan op 200 °C.
Snijd de pompoen ongeschild in zeer kleine blokjes, formaat dobbelsteen.
Hussel ze met wat zout en een drup olie en braad ze een minuut of 15, tot ze gaar zijn en kleuren.
Bak in een scheutje olie de kruiden rustig tot ze knapperig zijn, in een minuut of 5.
Schep uit de pan op keukenpapier.
Bak in het vet nu de knoflook tot hij kleurt.
Doe de kastanjes met de room, het bakvet met de knoflook en circa 4 eetlepels water in de beker van de staafmixer.
Pureer en voeg meer zonodig meer water toe.
Breng op smaak met zout en chilipeper.
Kook de pasta al dente in water met zout.
Bewaar een kop kookwater en meng de uitgelekte pasta met de kastanjesaus en de pompoen en misschien nog wat verbrokkelde kastanjes.
Gebruik kookwater om het nattig te houden.
Bestrooi met de kruiden.

Bron: Onno Kleyn

Terug