Pompoentaart

  • 175 g bruine suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel (of bloem met 1 theel. bakpoeder)
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kaneel
  • 300 g pompoen in stukjes gesneden
  • 4 eieren
  • kluitje boter of 1½ dl olie
  • (eventueel wat amandelen of krenten of nootjes)

Oven verwarmen tot 180 °C.
Was de pompoen en snij hem door.
Schep de pitten er uit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Meng de ingrediënten (zonder de pompoen) in een kom en doe er tenslotte de stukjes pompoen door.
Doe het deeg in een vorm (springvorm) en bak de taart in 50 à 60 minuten bruin.
Eventueel afwerken met een bovenlaagje van bijv. crème fraîche, maar dat is alleen voor de sier.

Bron: Het Groene Spoor

Terug