Strudel met pompoenvulling

voor 6 personen

  • 1 ei, losgeklopt
  • 8 vellen filodeeg, ontdooid
  • 50 g boter, gesmolten
  • evt. pompoenpitten, om te bestrooien
  • evt. suiker, om te bestrooien
    • voor de vulling
  • 300 g flespompoen, geschild, in blokjes van ca. 1 cm
  • 2 appels, geschild, in blokjes van ca. 1 cm
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 1 theel. vanillesuiker
  • 50 g krenten, geweld in warm water
  • 1 theel. sinaasappelrasp
  • ½ sinaasappel, sap

Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Meng alle ingrediënten voor de vulling in een kom.
Meng de helft van het ei erdoor.
Leg het filodeeg onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
Vet het bakpapier in, leg een vel filodeeg erop en bestrijk het deeg met boter.
Leg een volgend vel erop, bestrijk met boter en herhaal tot er 4 lagen filodeeg met boter ertussen op elkaar liggen.
Schep de helft van de pompoenvulling in het midden van het deeg als een strook in de breedte.
Sla het deeg aan beide kanten over de vulling heen en duw de rol rustig om zodat de naad onderop ligt.
Maak zo nog een rol met de rest van de ingrediënten.
Leg de rollen naast elkaar op de bakplaat en bestrijk ze rondom met ei.
Bestrooi eventueel met wat pompoenpitten of suiker.
Bak de strudel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
Laat afkoelen tot lauwwarm.
Bestuif met kaneel en snijd in stukken.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug