Strudel met pompoen, kip

Strudel met pompoen, kip

  • 2 eetl. olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g pompoenen. in kleine blokjes
  • 200 g kipfilets, in kleine blokjes
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt korianderpoeder (ketoembar)
  • 50 g gedroogde abrikozen (in stukjes)
  • 10 plakjes filodeeg, ontdooid, pak
  • 2 eetl. boter, gesmolten
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g amandelen

Verhit de olie en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht.
Voeg de pompoen en kipfilet toe en roerbak tot de pompoen beetgaar is en de kip gaar en lichtbruin.
Voeg de specerijen en abrikozen toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Laat deze vulling afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Spreid 2 vellen filodeeg naast elkaar uit op de bakplaat en bestrijk ze met een kwastje boter.
Leg ze met 1 centimeter overlap op elkaar zodat je een groot vierkant krijgt.
Vervolg met de andere vellen, bestrijk steeds met boter en zorg dat de randen goed vastplakken.
Verdeel de vulling over het midden van het deeg maar laat aan de zijkanten een paar centimeter vrij.
Rol het deeg met de vulling voorzichtig op en leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat.
Bestrijk de rol met het ei en bestrooi met de amandelen.
Strooi er eventueel nog wat korrels grof zout over.
Bak de strudel in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug