Stofoe pangpoeng met garnalen

voor 2 personen

  • 1 kg pompoen
  • 100 g gedroogde garnalen
  • 50 g boter
  • zout &, peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 uitje
  • 1 takje selderij
  • 1 tomaat

Was de garnalen en week ze in heet water.
Schil de pompoen en snijd het binnenste gedeelte met de zaadjes eruit.
Was de pompoen en snijd hem in stukjes.
Fruit de gesneden ui in de boter.
Voeg de garnalen met de gesneden tomaat toe en laat zachtjes bakken.
Voeg de pompoen met een mespuntje zout en het bouilonblokje toe en smoor met het deksel op de pan ± 10 minuten.
Schep flink om en stoof de pompoen, nu zonder deksel tot het vocht is ingedampt en de pompoen gaar is.
Breng op smaak met peper en desgewenst wat suiker en schep er de fijngehakte selderij door.
Serveer met witte rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug