Stofoe pangpoeng

voor 2 personen

  • 1 kg pompoen
  • 250 g zoutvlees
  • 50 g boter
  • zout & peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 uitje
  • 1 takje selderij
  • 1 tomaat

Snijd het vlees in stukjes en kook het voor om het te ontzouten.
Schil de pompoen en snijd het binnenste gedeelte met de zaadjes eruit.
Was de pompoen en snijd hem in stukjes.
Bak het vlees in de boter bruin.
Voeg daarna de gesneden ui en tomaat toe en bak ze mee.
Smoor het vlees tot het zacht is.
Voeg de stukjes pompoen toe en schep om.
Laat met het deksel op de pan ± 10 minuten smoren met wat zout en het bouillonblokje.
Schep flink om en stoof de pompoen, nu zonder deksel tot het vocht is ingedampt en de pompoen gaar is.
Breng op smaak met peper en desgewenst wat suiker en schep er de fijngehakte selderij door.
Serveer met witte rijst.

Bron: Astrid Veltman

Terug