Spread van geroosterde pompoen met salie

Spread van geroosterde pompoen met salie

  • 5 eetl. olijfolie
  • 10 blaadjes salie, zeer fijn gesneden
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1½ cm gember, geraspt of fijngehakt
  • ½ butternut pompoen, in grove blokken
  • 2 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 eetl. ricotta
  • peper & zout

Maak een mengsel van de salie, chili, gember, peper en zout en de olijfolie.
Geef de pompoenblokjes en de knoflook een jasje van het oliemengsel en rooster ongeveer 30 minuten tot de pompoen gaar is.
Laat afkoelen
Vis de look op en knijp hem uit zijn jasje, hij zou lekker smeuïg moeten zijn.
Doe er nu de ricotta bij en blend of mix alles glad.
Kruid af met peper en zout.
En smeren maar.

Blijft een paar dagen goed in de koelkast.

Bron: Roof Food
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug