Soufflé van pompoen met Oud Brugge kaas, gemengde groene salades met spek

  • 800 g pompoen (bruto)
  • 4 eieren
  • 20 cl melk
  • 100 g boter
  • 100 g tarwebloem
  • 400 g Oud Brugge kaas
  • cayennepeper
  • zout
  • gemengde salade
  • 100 g spek in fijne reepjes
  • nootolie
  • azijn

De pompoen versnijden en stomen met zout, nadien vel en pitten verwijderen.
Laten uitlekken om het overtollige vocht te elimineren, vermalen en zeven.
De boter smelten en mengen met de bloem, blond laten bakken, de melk toevoegen, doorkoken en nadien de eigelen toevoegen.
Nogmaals doorkoken en de geraspte kaas toevoegen.
De puree van pompoen toevoegen en op smaak brengen met cayenne en zout.
De eiwitten stevig opkloppen met een snuifje zout en mengen met het beslag.
Een passende soufflé-kom insmeren met boter en bestuiven met bloem; het beslag in de kom storten en in een voorverwarmde oven bakken op 200 °C gedurende 15 minuten.
Serveren met een frisse goed gekruide salade met spekjes.

Bron: Vitaya
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug