Pompoensoep met vis

  • 1 kg pompoenvlees
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 ons vis bijv. kabeljauwfilet)
  • 2 ons garnalen
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • een paar champignons
  • wat olijven
  • 2 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 vers takje peterselie
  • 1 eetl. kruidenmengsel (bijv. tijm, basilicum, rozemarijn, salie)

Schil de pompoen en verwijder het zaad.
Snijd het "pompoenvlees" in blokjes en breng het met een laagje water (waaraan een eetlepel olijfolie is toegevoegd) aan de kook.
Als de pompoen gaar is kan er met een staafmixer een gladde saus van worden gemaakt.
Voeg 4 ons vis (bijv. kabeljauwfilet), een fijngesneden ui en paprika, wat champignons en olijven, twee fijngesneden tenen knoflook en een Spaanse peper (in stukjes) toe.
Nu nog een eetlepel kruidenmengsel naar keuze (bijv. tijm, basilicum, rozemarijn, salie) toevoegen en laten koken tot de vis gaar is.
Als laatste nog 2 ons gepelde garnalen toevoegen.
Laat alles nog een enkele minuutjes zachtjes pruttelen, en serveer het met rijst en / of stokbrood.
Met een vers takje peterselie is het helemaal af . . .

Wijntip: Vinho Verde (Portugal)

Auteur: René

Terug