|
|
Was de pompen en haal de zaadjes eruit (schillen hoeft niet).
Snij hem in grove stukken.
Leg ze uitgespreid op bakpapier op de bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
Zet ze 15 à 20 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven, of tot de pompoen zacht is.
Snipper de knoflook en de ui.
Stoof ze samen glazig in wat olijfolie.
Voeg de pompoen toe, samen met de kurkuma en een liter warme kippenbouillon.
Mix alles goed door en giet de soep eventueel door een zeef.
Schep ze in borden of kommetje.
Werk elke portie af met wat zure room, een beetje bieslook en (eventueel) een theelepeltje hazelnootolie.
Opmerking
Butternutpompoenen zijn hiervoor het lekkerst.
Hun smaak is zachter dan die van gewone pompoenen.
Je vindt ze in de groentewinkel of de supermarkt.
Bron: Lize Lorent
Gepubliceerd door: Kook Jij