Romige pompoensoep

voor 4 - 6 personen

  • 500 g pompoenvruchtviees
  • 1 teentje knof1ook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 6 eetl. crème fraîche
  • 1 theel. pompoenpitolie
  • 1 sjalotje
  • 30 g boter
  • 1 l groentehouillon
  • 1 eetl. citroensap
  • 50 g geroosterde pompoenpitten

Snijd de pompoen open, haal het vruchtviees eruit en snijd het in blokjes.
Hak de sjalotjes en de knoflook fijn en fruit ze in de boter.
De pompoen toevoegen en 5 minuten, al roerende op een matig vuur, laten stoven.
Blus het geheel met de witte wijn en laat het op een hoog vuur wat inkoken.
Giet de groentebouillon erbij en laat het 30 minuten zachtjes koken.
Voeg vervolgens de crème fraîche toe en pureer de soep met een staafmixer of door een zeef.
Voeg ook de citroensap en de olie toe en breng alles op smaak met peper en zout.
Bestrooi de soep voor het serveren met de pompoenpitten.

Bron: NN

Terug