Ratatouille met pompoen uit de oven

Ratatouille met pompoen uit de oven

  • 2 rode paprika's, in stukken, zonder zaadjes
  • 1 winterwortel, geschrapt, in halve dunne plakjes
  • 6 sjalotjes, gepeld, in partjes
  • 300 g pompoenen, geschild, in partjes
  • 1 pastinaak, geschild, in halve dunne plakjes
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap
  • (grof) zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng alle groenten in een grote schaal en schep de olie erdoor.
Breng op smaak met, (grof) zout en peper.
Spreid uit over de bakplaat en rooster hoog in de oven circa 20 minuten tot de groenten een beetje gekleurd, maar nog wel stevig zijn.
Schuif de bakplaat wat lager in de oven als de groenten te snel verkleuren.
Schep tijdens het roosteren af en toe om.
Bedruppel de groenten voor het serveren met wat citroensap en garneer eventueel met verse groene kruiden, zoals oregano en tijm.

Bron: Boodschappen

Terug