Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème

Quinoa-pompoenburger met geitenkaascrème

  • 100 g quinoa
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 g pompoenen, in stukken, gekookt
  • handje basilicum, grof gehakt
  • 100 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 75 g zachte geitenkaas
  • 5 cl room
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 4 meergranenbollen, gehalveerd
  • 200 g veldsla
  • 1 tomaat, in plakjes

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maal intussen de knoflook, ui, pompoen, basilicum, paneermeel en eieren in een keukenmachine.
Schep het mengsel in een kom en roer de quinoa erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Vorm er met vochtige handen 4 burgers van en leg ze circa 15 minuten in de diepvries.
Meng de geitenkaas met de room.
Verhit de olie en bak hierin de burgers op middelhoge stand in circa 15 minuten goudbruin.
Serveer de burgers op de bolletjes met de veldsla, tomaat en geitenkaascrème.

Bron: Boodschappen

Terug