Quinoa met geroosterde pompoen en Marokkaanse gehaktballetjes

Quinoa met geroosterde pompoen en Marokkaanse gehaktballetjes

voor 2 personen

  • ca. 300 g pompoen, in blokjes (schil kan je laten zitten)
  • 4 theel. Râs al Hânout
  • 150 g quinoa
  • olijfolie
  • zout
  • 1 eetl. honing
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 300 g (biologisch) rundergehakt
  • sap van 1 citroen
  • bosje koriander + munt, gehakt
  • evt. voor erbij; yoghurt

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal.
Besprenkel de pompoen ruim met olijfolie, zout, 1 eetlepel honing en 3 theelepels Râs al Hânout.
Schep de pompoenblokjes om zodat ze volledig bedekt zijn door het mengsel.
Zet ongeveer 40 minuten in de oven (tussendoor een keer omscheppen) totdat de pompoen zacht is.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe het gehakt samen met een flinke snuf zout, 1 theelepel komijn, 1 theelepel Râs al Hânout, knoflook, klein handje verse koriander en munt in een kom en meng dit goed door elkaar.
Draai er kleine balletjes van en bak deze ongeveer 5 minuten in een hete pan.
Leg de quinoa op een schaal en laat het een beetje afkoelen.
Schep de pompoenblokjes (met het achtergebleven vocht uit de ovenschaal), koriander en munt erdoorheen.
Besprenkel met citroensap, een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met zout.
Leg de gehaktballetjes erbij en serveer met een schep yoghurt!

Bron: Cuisine de Clementine
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug