Pompoenquiche - I

pompoenquiche (2K)

  • 1 pak broodmix
  • 300 gram pompoen
  • 1 aardappel
  • 4 eieren
  • 0,2 l slagroom
  • 1 kleine prei
  • 4 worteltjes
  • 200 gram gehakt
  • 125 gram geraspte kaas
  • naar smaak:
    • knoflook, bieslook, tijm, rozemarijn, peper

Doe het deeg in een vlaaivorm.
Rasp de pompoen en de aardappel en voeg dit samen met de fijngesneden wortel en prei bij het deeg.
Gehakt toevoegen.
Klop de eieren in een bakje en voeg voorzichtig de slagroom en kruiden toe.
Doe dit mengsel door het deeg.
Strooi de kaas er over en plaats het gedurende 40 minuten op een oven (200 °C).

Auteur: Julia


Pompoenquiche - II

  • 1 kleine pompoen
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • gemalen koriander zaad
  • komijn
  • 125 g gehakt
  • 1 aardappel
  • 1 winterpeen
  • 1 grote ui
  • teentje knoflook
  • beetje sambal
  • 3 eieren
  • 15 cl room
  • 5 cl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g boter
  • beetje water

Snij de pompoen in parten en verwijder de zaden.
Besprenkel de parten met een beetje olijfolie en rooster ze in een ovenschaal ong. 30 - 40 minuten op 220° C.
Wrijf het bakmeel, boter en zout goed doorelkaar tot een kruimelig geheel.
Gebruik net genoeg water om de boel te binden.
Druk het in een 28 cm quiche of vlaai vorm en laat dit rusten.
Schraap de pompoen van de schil en maak indien nodig nog fijn.
Rasp de aardappel en roer door de pompoen.
Hak de ui en de wortel heel fijn (bijv. met de staafmixer) en bak het samen met de gehakt, de kruiden en de sambal gaar.
Meng door het pompoen/aardappel mengsel en stort in de bakvorm.
Klop de eieren, room/melk en de kaas doorelkaar.
Kruid met wat zout/peper en korianderzaad en giet in de vorm over de vulling.
Ong. 40 minuten op 200 graden of tot 'ie goed gaar is.
Het recept is niet helemaal origineel maar geïnspireerd door Julia.

Jeroen Wijnands


Pompoenquiche - III

  • ½ kg pompoen
  • 1 pakje vers bladerdeeg
  • 200 g fetakaas
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 look teentje
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 1½ dl room
  • verse rozemarijn en tijm
  • olijfolie
  • peper
  • boterpapier
  • droge bonen

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Beboter de quichevormpjes en leg de bladerdeeg in de vormen.
Druk goed aan.
Leg een velletje boterpapier op het deeg en vul de vormen met droge bonen (zo kan het deeg niet naar omhoog komen tijdens het bakken).
Bak het bladerdeeg gedurende 10 minuten.
Pel de ui en het lookteentje en snij fijn.
Schil de pompoen; snij in stukken en haal de zaden eruit.
Stoof de ui, de look en de pompoenstukken zacht in olijfolie.
Klop de room los met de eieren en kruid met peper.
Snij de zalm in fijne snippers.
Vul de half gebakken bladerdeegbodem met de groentemengeling.
Verdeel er de zalmsnippers over en giet er het eimengsel over.
Verdeel er als laatste de stukjes feta over.
Zet opnieuw in de oven en bak gedurende 30 minuten.
Lekker met een frisse salade.

Opmerking
Probeer de droge witte Marquis des Bois bij deze pompoenquiche.
Deze mooie, moderne Bordeaux smaakt heerlijk fris en fruitig in de mond.
Serveer hem op 6 à 8 °C.

Lize Lorent
Gepubliceerd door: Kook Jij


Pompoenquiche - IV

  • ½ bol knoflook
  • 200 g pompoen
  • 2 eieren
  • 15 cl slagroom
  • 2 preien
  • 1 theel. kerrie
  • bladerdeeg
  • ½ theel. karwijzaad
  • zout
  • peper

Oven voorverwarmen op 180 °C.
Pompoen in grote stukken snijden en in een platte schaal 40 minuten in de oven laten garen.
Scheid daarna het vruchtvlees van de schil.
Vruchtvlees pureren, knoflook pellen en persen.
Oven verder verwarmen naar 220 °C.
Prei in ringen snijden en bakken tot het vocht vrijkomt.
Op klein vuur in gesloten pan 10 minuten laten smoren en daarna in vergiet laten uitlekken.
Eieren met slagroom loskloppen en zout, peper, karwijzaad en kerrie toevoegen.
Daarna de pompoenpuree toevoegen.
Tot slot de knoflook erbij.
Bekleed een ovenschaal (ongeveer 20 x 20 cm) met bladerdeeg en en leg de uitgelekte prei op de bodem.
Giet het eimengsel er overheen en bak de quiche in ongeveer 40 minuten gaar in de oven (220 °C).

Bron: Vitatas recepten
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite


Pompoenquiche - V

  • 5 plakjes diepvries bladerdeeg voor hartige taart
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 500 g pompoenvruchtvlees, in blokjes
  • zout, versgemalen
  • 1 eetl. fijngehakte Italiaanse kruiden
    of 2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 200 g gorgonzola
  • 4 eieren
  • 12½ cl slagroom
  • quichevorm 26 - 28 cm Ø

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de plakjes deeg ontdooien.
Verhit de olie in een wok of koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan.
Bak de pompoen en Italiaanse kruiden ca. 3 minuten zachtjes mee.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Snijd de gorgonzola in stukjes.
Klop in een kom de eieren los met slagroom en schep de gorgonzola erdoor.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap.
Bekleed een ingevette lage taartvorm met de deeglap, druk het deeg aan de rand goed aan.
Verdeel het pompoenmengsel erover en schenk het eimengsel erover heen.
Bak de taart een richel onder het midden in de oven in ca. 30 - 40 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip
Lekker met een frisse groene salade.

Bron: Smulweb

Terug