Pompoenpuree - I

Deze ongezoete puree kan in porties worden ingevroren en worden gebruikt in elk recept waarin verse pompoen of pompoenpuree uit blik wordt voorgeschreven.

  • 5 kg pompoen
  • water
  • braadslede
  • aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 170 °C.
Verdeel de pompoen in 4 stukken en verwijder de melige membranen en de pitten (droog deze en gebruik ze geroosterd o.a. in salades).
Vul een braadslede met ± 1 cm water, leg de stukken pompoen hierin en bedek ze met aluminiumfolie.
Zet de braadslede ± 90 minuten in de oven tot de pompoen zacht is en laat onbedekt afkoelen.
Schep het vruchtvlees uit de schil in de kom van de keukenmachine, pureer het, vul er diepvriesdoosjes mee en vries de puree in.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©


Pompoenpuree - II

pompoenpuree (2K)

  • ½ kg pompoen
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. pijnboompitten
  • 2 eetl. verse oregano of munt

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snij de pompoen in stukken en verwijder de zaden en de schil.
Pel het knoflookteentje en snipper fijn.
Leg de pompoenstukken in een ovenschaal en besprenkel met een eetlepel olijfolie.
Schep alles goed om en voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Kruid met peper en zout.
Gaar de pompoen 20 tot 30 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht is.
Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Prak de puree fijn met een pureestamper (de pompoenpuree mag iets grover dan aardappelpuree zijn)
Meng de oregano, de looksnippers, de pijnboompitten, het citroensap en de resterende olijfolie in een kom en kruid met peper en zout.
Schep de pompoenpuree erdoor en meng alles goed.
Schep in kommetjes en serveer bij een stukje kipfilet.

Bron: Lize Lorent
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug