Pompoentaart met pecannoten

voor 6 personen

  • 3 eieren
  • 200 g pompoenvruchtvlees
  • 200 g suiker
  • 1 theel. vanillesuiker
  • 10 cl (donkere) ahornsiroop
  • ½ theel. kaneel
  • mespunt zout
  • 200 g pecannoten

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een vlaaivorm van 28 cm Ø in met boter.
Klop de eieren los in een grote kom en meng het pompoenvlees, suiker, de ahornsiroop, de vanillesuiker, de kaneel en het zout erdoor.
Giet de massa in de voorbereide vlaaivorm en strooi de grofgehakte pecannoten erover.
Zet de vorm in het midden van de oven en bak de taart in ca. 40 minuten gaar.
(Steek een mes in het midden; als dat er weer schoon uitkomt, is de taart gaar.)
Laat ze afkoelen.

Serveertip
Lekker met een flinke dot geklopte, gezoete slagroom.

Bron: NN

Terug