Zoete pompoentaart

  • 400 g pompoen in heel kleine blokjes
  • 2 á 3 eetl. rum
  • 120 g geschaafde amandelen
  • 80 g bruine basterd suiker
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 2 eieren
  • ¼ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. kaneel
  • ½ theel. kruidnagel poeder
  • 2 á 3 eetl. koffieroom
  • 7 plakjes ontdooid diepvries bladerdeeg
  • gebruik een springvorm van 25 cm doorsnee (ingevet)

Pompoen met rum +/- 40 minuten zachtjes laten stoven.
Mengsel pureren en puree in pan terug doen en op laag vuur wat laten drogen.
Geschaafde amandelen in droge koekenpan lichtbruin roosteren en mengsel fijn hakken.
Pompoen puree mengen met amandelen, suiker, sinaasappelschil, eieren, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en koffieroom.
Oven voorverwarmen op 180 °C.
Plakjes deeg op elkaar leggen en uit rollen tot een cirkel van ongeveer 30 cm doorsnee ontstaat.
De springvorm met deeg bekleden.
Pompoenmengsel op deegbodem scheppen en taart in midden van de oven ± 30 minuten bakken.
Taart lauwwarm serveren.
Deze taart smaakt heerlijk met slagroom, als dessert, maar is ook lekker bij koffie of thee.

Bron: De Oude Muur

Terug