Pompoenstamppot met pittige tofu

Pompoenstamppot met pittige tofu

voor 2 personen

  • 1 theel. sambal
  • 1 theel. gemalen komijn, jintan
  • 1 theel. gemalen koriander, ketumbar
  • citroensap
  • 150 g tofu
  • 500 gram aardappelen
  • ½ pompoen, ca. 500 g
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode peper
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 10 cl halfvolle melk

Meng de sambal met de helft van de komijn, de helft van de koriander en wat citroensap.
Snijd de tofu in blokjes en schep het sambalmengsel er door.
Laat dit 15 minuten afgedekt in de koelkast staan.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten.
Snijd het vruchtvlees met de schil in blokjes.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Snijd het stukje peper klein.
Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de ui, de knoflook, de pompoen en de peper met de overgebleven komijn, koriander en de kerrie.
Voeg een beetje water toe en stoof de groente met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu bruin.
Verwarm de melk.
Giet de gare aardappelen af en maak er met hete melk een puree van.
Meng de gare groente er door en schep de tofu er op. Bewaar een stuk tofu afgedekt in een bakje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Tofu over?

Bron: Voedingscentrum

Terug