Pompoensoufflé - I

vegetarisch

  • 400 g geschilde pompoen
  • 100 g fijngemalen amandelen
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 6 eieren
  • 60 g zachte boter
  • zout en peper

Het vruchtvlees van de pompoen in stukjes snijden.
In een pan doen, met een beetje zout bestrooien en 2 à 3 eetlepels water toevoegen.
Met het deksel op de pan gaarkoken.
Pureren met een staafmixer.
Even laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
De helft van de amandelen en de helft van de boter door de pompoenpuree roeren.
De eieren klutsen en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor roeren.
Lepel voor lepel de pompoenpuree door het eiermengsel scheppen.
Kruiden met peper en zout.
Een vuurvaste schaal invetten met een eetlepel boter.
Het pompoen-eiermengsel erin scheppen en de rest van de amandelen en de Parmezaanse kaas erover strooien.
De rest van de boter in klontjes erover verdelen.
In de voorverwarmde oven laten stollen in ongeveer 30 minuten op 180 °C, gasoven: stand 3).

Bron: Podere Cerale
Gepubliceerd door: De Wassende Maan


Pompoensoufflé - II

Pompoensoufflé

  • 2 eetl. olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 600 g pompoenen, geschild, in blokjes
 
  • 200 groentebouillon
  • nootmuskaat
  • 3 eieren, gesplitst
  • 50 g oude kaas, geraspt

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten.
Voeg de knoflook en pompoen toe en fruit 1 minuut mee.
Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zachtjes koken.
Giet de pompoen af door een zeef en schep in een kom.
Pureer de pompoen en laat afkoelen.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Klop de eidooiers los en schep ze samen met de kaas door de pompoenpuree.
Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en spatel rustig door de pompoen.
Zet de potjes op een bakplaat of in een ovenschaal.
Verdeel het pompoenschuim over de potjes en bak de soufflés in het midden van de oven in 20 - 25 minuten gaar.
Serveer direct.

Lekker met een groene salade.

Bron: Boodschappen

Terug