Pompoensoufflé

vegetarisch

  • 400 g geschilde pompoen
  • 100 g fijngemalen amandelen
  • 100 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 6 eieren
  • 60 g zachte boter
  • zout en peper

Het vruchtvlees van de pompoen in stukjes snijden.
In een pan doen, met een beetje zout bestrooien en 2 à 3 eetlepels water toevoegen.
Met het deksel op de pan gaarkoken.
Pureren met een staafmixer.
Even laten afkoelen.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
De helft van de amandelen en de helft van de boter door de pompoenpuree roeren.
De eieren klutsen en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor roeren.
Lepel voor lepel de pompoenpuree door het eiermengsel scheppen.
Kruiden met peper en zout.
Een vuurvaste schaal invetten met een eetlepel boter.
Het pompoen-eiermengsel erin scheppen en de rest van de amandelen en de Parmezaanse kaas erover strooien.
De rest van de boter in klontjes erover verdelen.
In de voorverwarmde oven laten stollen in ongeveer 30 minuten op 180 °C (gasoven: stand 3).

Bron: Podere Cerale
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug