Pompoensoep met prei

Pompoensoep met prei

  • 1 kleine pompoen, ca. 800 g
  • 1 ui
  • 3 theel. Râs al Hânout of kerriepoeder
  • 2 eetl. olie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • 1 dunne prei
  • 150 g tofu
  • 4 takjes bladselderij
  • 3 eetl. halfvolle yoghurt

Boen de pompoen onder stromend water goed schoon.
Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten.
Snijd de parten in blokjes.
Pel de ui en snijd hem klein.
Fruit de ui met 2 theelepels Râs al Hânout in 1 eetlepel olie goudgeel.
Voeg de pompoen toe met 40 cl water en het stukje bouillontablet.
Breng dit aan de kook en kook de soep 20 minuten.
Pureer de massa in een keukenmachine of met de staafmixer.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Breng de soep met de prei weer aan de kook en kook de soep nog een paar minuten.
Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met de rest van de Râs al Hânout.
Bak de tofu in de rest van de olie bruin.
Roer de tofu door de soep en maak hem op smaak met wat peper en evt. wat Râs al Hânout.
Was de selderij en knip de blaadjes klein.
Meng de yoghurt met de selderij en schep dit aan tafel op de soep.

Menusuggestie
Lekker met roggebrood met nagelkaas.

Yoghurt over?
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum.
Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit.
Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki.
Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Bron: Voedingscentrum

Terug