Pompoensoep, pittig

butternut_squash (1K)

  • 1 Butternut Squash van ong. 2 kg
  • 1 eetl. knoflook - geplet
  • 1 theel. gemberpoeder
  • ¼ bosje verse cilantro
  • 2 hele "hete" chilipepers, evt. zaden en zaadrichels verwijdert
  • 2 hele selderie stelen, van draden ontdaan, en in stukjes gesneden
  • 2 middelgrote uien, in blokjes gesneden
  • 10 verse basilicum blaadjes
  • 2 eetl. slaolie of pindaolie
  • 1 l kippenbouillon

Bestrijk de binnenkant en de snijkanten van de pompoen met 2 theelepels slaolie en leg met de snijkanten naar beneden op een beboterd bakblik met opstaande randen.
Bak de pompoen in 175 °C hete oven ongeveer 45 minuten - 1 uur, of tot de pompoen zacht aanvoelt.
Laat de pompoen afkoelen en schep het vruchtvlees uit de pompoen in een grote kom, laat even afkoelen terwijl je de groenten doet.
Sauté (zweet) de ui en andere groenten en voeg, nadat vocht uit de groenten is gekomen, de kruiden en de bouillon toe.
Laat ongeveer 1 ½ uur zachtjes koken.
Voeg de pompoen toe en zeef de soep.
Serveer de soep in soepkommen en garneer met een koffielepel crème fraîche.
Spreid door middel van een tandenstoker de crème fraîche tot een spaakwiel.
Leg een blaadje salvia als garnering in het midden.

Recept van: Red Ochre Grill - Australia
Gepubliceerd in NL-Culinair door: Dutchess in Sonora - California - USA

Terug