Pompoensoep met peper en gember

  • 750 g pompoen
  • 1.5 ui
  • 1 rode peper
  • 10 cm verse gember
  • scheut olijfolie
  • 3 theel. kerrie
  • 60 cl water
  • 2 bouillonblokjes
  • evt. nog wat gembersiroop,
    of gewoon wat suiker

(De groenboer raadde een stuk van een grote aan tegenover zo'n mooie kleine, die waren veel minder lekker volgens hem.)

Snipper ui, peper en gember.
Fruit in olijfolie, voeg kerrie toe.
Schil de pompoen en maak binnenkant schoon, snij in blokjes.
Voeg als ui goed glazig is de pompoen toe en bak enkele minuten op hoog vuur.
Voeg water en bouillon toe en laat rustig koken tot de pompoen platgedrukt kan worden met de spatel.
Haal alles door de passeerzeef en dien op!
Bij ons met Turks brood en gevolgd door gemarineerde Afrikaanse kip en couscous.

Wouter van den Berg

Terug