Pompoensoep met gegrild kruidenbrood

Pompoensoep met gegrild kruidenbrood

voor 2 personen

  • stuk pompoen, ca. 500 g
  • 2 stengels bleekselderij
  • ΒΌ groentebouillontablet met minder zout
  • 4 volkoren boterhammen
  • 2 eetl. olie
  • pizza- of pestokruiden
  • 100 g tofu
  • goelashkruiden zonder zout
  • citroensap
  • handje walnoten

Was het stuk pompoen en snijd het in blokjes.
Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes.
Doe de pompoen met de bleekselderij, 50 cl water en het stukje bouillontablet in een pan en kook de groente in ca. 15 minuten gaar.
Snijd het brood in repen of diagonaal een keer door en druppel er wat olie over.
Bestrooi het brood licht met pizza- of pestokruiden.
Rooster het brood in een hete grillpan goudbruin.
Snijd de tofu in blokjes.
Verwarm de rest van de olie bak hierin de tofublokjes met royaal goelashkruiden bruin.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Schep er de tofu door en maak de soep op smaak met wat peper en eventueel een kneepje citroensap.
Warm de soep goed door.
Breek de noten grof.
Strooi de noten over de soep en geef er het gegrilde kruidenbrood bij.

Stuk pompoen over?
Dek het snijvlak af met plastic folie.
Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de pompoen in een een pompoencurry of rooster stukken pompoen met andere groentesoorten in de oven of in een grillpan.

Bron: Voedingscentrum

Terug