Pompoensoep met kokos en koriander

Pompoensoep met kokos en koriander

  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook kleingesneden
  • 1 prei in ringen
  • 1 theel. serehpoeder
  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd en kleingesneden
  • ± 1 kg schoongemaakte pompoen in blokjes gesneden
  • ± 1 l kippen- of groentebouillon vers of van een blokje
  • 2 eetl. vissaus
  • 40 cl kokosmelk
  • klein handje koriander grofgesneden

Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan.
Roer de prei, serehpoeder, peper en pompoen erdoor en bak nog een paar minuten mee.
Giet de warme bouillon erover en laat ± 30 minuten trekken tot de pompoen gaar is.
Maak fijn met de staafmixer en roer er kokosmelk en vissaus door.
Breng de soep opnieuw aan de kook en schep de koriander vlak voor het serveren erdoor.

Bron: Ekoplaza

Terug