Pompoensoep met kokos en gember

Pompoensoep met kokos en gember

  • 400 g pompoen of kleine pompoen, in stukjes met schil
  • 1 à 2 st ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 3 stengels citroengras, flink gekneusd
  • 20 cl kokosmelk (een blikje)
  • 600 ml groentenbouillon
  • 4 cm gember, geraspt of fijngehakt
  • 1 eetl. ghee (of olijfolie)
  • 1 theel. rode Thaise curry pasta of sambal
  • 50 g pistachenoten, grof gehakt
  • 8 à 12 grote garnalen

Kopje en kontje van de pompoen eraf, doormidden, zpompoensoep_kokos_gember Pompoensoep met kokos en gemberaad eruit lepelen en wegdoen, en dan in kleine brokken snijden.
Neem een ruime, stevige pan.
Verwarm daarin wat ghee en smoor de ui.
Neem ⅔ van de knoflook – we hebben straks nog een beetje nodig.
Bak de knoflook en gember even mee, maar doe daarna snel de kokosmelk en bouillon erbij.
En de curry en het citroengras.
Doorroeren en zachtjes laten koken.
Na een kwartier moet de pompoen wel gaar zijn.
Vis het citroengras eruit en zet de staafmixer er in.
Pureer.
Vuur uit of zeer laag.
In een koekenpan de grote garnalen even bakken, halverwege wat knoflook erbij doen.
Schep de soep in de borden, strooi er wat pistachenoten over en drapeer er de grote garnalen in.

Opmerkingen
Voor citroengras kan je ook wat kaffirblaadjes nemen. Voor de pistachenoten komen ook andere noten in aanmerking. En garnalen hoeven niet, als je het vega wilt houden.

Terug