Pompoensoep jus 'd orange

  • 1 pompoen van 2 kg
  • 1 l jus 'd orange
  • 2 uien of een steelprei
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 stukje gember van 1½ cm
  • 4 groentebouillon blokken
  • peper en zout
  • peterselie

Doe het sinasappelsap in de pan en voeg er het vruchtvlees van de pompoen toe samen met de ui of prei en de gember.
Laat dit 30 minuten koken.
Pureer nu de groeten en voeg er 4 groentebouillon blokken toe.
Doe de maïs er bij en de peterselie.
Goed doorwarmen, eventueel verdunnen met een groenten bouillon.
Er kan ook wat gaar kippenvlees aan toe gevoegd worden.
Gebruik dan ook kippenbouillon in de plaats van groentebouillon.

Deze soep in een kleine pompoen is een goede keus voor een koude herfst avond.
Er is genoeg voor 6 personen voor twee maal opscheppen.

Bron: Astrid Veltman

Terug