Pompoensoep met ham

voor 2 personen

  • 600 g pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g (zoete) aardappel
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetl. olie
  • ½ l bouillon
  • 100 g ham
  • stukje prei

Was het stuk pompoen en verwijder de draden en pitten.
Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
Fruit de geraspte gember mee.
Voeg de pompoen, de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
Pureer de massa eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine.
Maak de soep op smaak met peper.
Snijd de ham in reepjes en de gewassen prei in snippers.
Roer dit door de soep.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug