Pompoensoep met geitenkaas - I

Pompoensoep met geitenkaas

voor 2 personen

  • 500 g pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zoete aardappel
  • 15 g gemberwortel, grootte van 1 duim
  • 2 eetl. olie
  • 40 cl water
  • ΒΌ bouillontablet met minder zout
  • 250 g kidneybonen, uitlekgewicht
  • 75 g prei
  • 5 takjes koriander
  • peper
  • 50 g verse geitenkaas
  • 2 volkoren boterhammen

Was de pompoen, snijd hem in stukken en verwijder de draden en pitten.
Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
Schil de zoete aardappel en snijd het in blokjes.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
Fruit de geraspte gember mee.
Voeg de pompoen, blokjes aardappel, water en bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Kook het geheel ca. 20 minuten tot de pompoen gaar is.
Spoel de kidneybonen in een zeef af.
Maak het stukje prei schoon en snijd het in ringen.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng weer aan de kook met de kidneybonen en prei.
Was de koriander en knip de blaadjes klein.
Maak de soep op smaak met peper en koriander.
Verkruimel aan tafel de geitenkaas over de soep en geef er brood bij.

Verse geitenkaas over?

Bron: Voedingscentrum


Pompoensoep met geitenkaas - II

  • 1 butternut van circa 1 kg
  • boter
  • 3 uien
  • 2 stengels (witte) selderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 l kippenbouillon
  • 200 g verse geitenkaas
  • peper & zout
  • 1 busseltje dille

Maak alle groenten schoon en snij in kleine blokjes.
Stoof in boter uien, selderij, knoflook en wortelen.
Stoof ze mee met de rest van de groenten.
Bevochtig de soep met de kippenbouillon en voeg tijm en laurier toe.
Laat de soep gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje koken.
Mix de soep.
Als je wil kun je hem nu zeven maar dat hoeft niet.
Snij de geitenkaas in stukjes en mix die ook in de soep.
Kruid af met peper en zout en serveer met gehakte dille en kleine stukjes geitenkaas.

Bron: VTMKoken
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug