Pompoensoep met champignons

voor 2 personen

  • 500 g pompoen (Hokkaidopompoen)
  • 250 g champignons
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • ½ l (soja)melk
  • 1 eetl. olijfolie
  • groentebouillon naar smaak
  • 3 eetl. gehakte bieslook
  • (kruiden)zout - peper

Deze soep is geïnspireerd op de romige pompoensoep.
Gebruik voor de kleur ook hier het liefst een pompoen met een oranje schil.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Snij de uien.
Ontpit de pompoen en snij ze in stukken (de schil mag eraan blijven).
Kook de pompoen en de ui gaar in een bodempje water (15 minuten).
Verwarm intussen de olijfolie en bak de champignons op een vrij hoog vuur (ongeveer 4 minuten).
Kruid ze met peper en (kruiden)zout.
Hou de paddestoelen warm.
Mix de soep.
Voeg geperste look, groentebouillon, melk en heet water toe en laat de soep nog eens goed doorwarmen.
Schep de paddestoelen en de bieslook door de soep.

Bron: Handboek ecologische voeding
Gepubliceerd door: Velt vzw, Vereniging voor Ecologische Leef- en Teeltwijze

Terug