Pompoensoep met appel en curry

Pompoensoep met appel en curry

  • 850 g pompoenen
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui
  • 2 appels, Boskoop of Jonagold
  • 1½ l groentebouillon
  • 1 eetl. currypoeder
  • koriander
  • 1 toast
  • peper & zout

Snipper de ui en bak ze in olijfolie in een grote pot.
Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
Laat even stoven op een middelhoog vuur.
Snijd de appels in blokjes en voeg toe.
Laat opnieuw even stoven.
Voeg de curry toe en roer goed door.
Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en voeg wat water bij als ze te dik is.
Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.
Werk af met koriander en toast.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug