vegetarisch, voor 2 personen
|
|
Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.
Snijd het teentje knoflook klein.
Kook de pompoen met de knoflook in de groentebouillon in ca. 20 minuten gaar.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de tofu in blokjes.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Bak de tofu mee bruin.
Voeg de blokjes appel, het gemberpoeder, peper en zout toe.
Pureer de gare pompoen in de keukenmachine of met een staafmixer.
Voeg het appelsap toe en breng de soep weer aan de kook.
Schep het appel-tofumengsel door de soep.
Garneer met de ringetjes bosui.
Menusuggestie
Lekker met meergranenbrood.
|
|
Verhit de oven voor op 200 °C.
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitten.
Schil de appel en snijd in stukken.
Snijd de ui in grove stukken.
Hussel de groenten en de appels met het gemalen korianderzaad, de komijn, cayennepeper en een scheut olijfolie.
Rooster de pompoen- en appelstukken met wat olijfolie in ongeveer 45 minuten gaar.
Doe de geroosterde groente en appel over in een pan en schenk er de kokosmelk over.
Vul het blikje met water en voeg dit ook toe, samen met het bouillonblokje.
Breng dit aan de kook en laat het bouillonblokje oplossen.
Pureer de soep.
Mocht de soep te dik zijn, voeg er dan nog wat water aan toe.
Maak de soep af met wat peper en zout, crème fraîche, wat gehakte koriander en eventueel wat geroosterde pompoenpitten.