Pompoensoep

  • 1 kg pompoen, gewassen, in stukken, zonder zaadjes
  • 1½ l groentebouillon van tablet, warm
  • 3 eetl. olijfolie
  • 350 g winterwortels, geschrapt, in stukken
  • 2 uien, in stukken
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 theel. komijnpoeder, (ketoembar)

Verwarm de olijfolie in een soeppan.
Bak hierin de pompoen, wortel en ui circa 5 minuten.
Schep regelmatig om.
Schep chilipoeder, komijn en zout en peper erdoor.
Giet de bouillon erbij en kook de soep in circa 20 minuten gaar.
Pureer de soep.
Schep de crème fraîche erdoor en strooi de koriander erover.

Bereidingstip
Bestrooi de pompoensoep eens met geschaafde amandelen die geroosterd zijn in een droge hete koekenpan.
Maak er iets speciaals van en serveer de soep in een uitgeholde pompoen.

Variatie
Als pompoen niet verkrijgbaar is, gebruik dan 1 kilo courgettes. Courgette kan ook met knolselderij gecombineerd worden.

Wijnadvies
Pompoensoep 'kleurt' prachtig bij de Jean Sablenay, Tesoro of Schoondal rosé. Maar ook wit past: Pinot Blanc van Kastelbourg of Santa Balera Sauvignon Blanc/Chardonnay.

Bron: Boodschappen

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug