Pompoenschoteltje

  • flink stuk pompoen, of een klein heel pompoentje
  • grote ui
  • 1 rode of groene paprika
  • handvol rozijnen
  • handvol ongezouten cashewnoten
  • 1 camembert kaasje
  • kerriepoeder
  • peper en zout
  • flinke scheut gembersiroop
  • evt. scheutje pikante chilisaus

Ui snipperen, pompoen schillen en in stukken snijden, paprika in stukjes snijden, camembert in plakken.
Ui fruiten in olie.
Kerrie naar smaak toevoegen, even mee laten bakken.
Dan pompoen toevoegen + paprika, rozijnen, noten, peper en zout en gembersiroop.
Beetje water erbij en aan de kook brengen.
Ongeveer 15 minuten zacht laten koken (tot pompoen zacht is).
Zonodig op smaak brengen met chilisaus en eventueel extra kerrie en/of gembersiroop.
Ovenschaal invetten.
Pompoenmengsel in schaal doen.
Bedekken met plakken Camembert.
Dit ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.
Lekker met couscous of rijst.

Bron: Het Groene Spoor

Terug