Pompoenschotel met mosterdroom

  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 250 g champignons
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 dl witte wijn of bouillon
  • zout & peper
  • snufje pimentpoeder
  • 125 g crème fraîche
  • 2 theel. grove mosterd
  • ½ theel. honing
  • doosje tuinkers of wat peterselie

Fruit de ui enkele minuten in olie.
Voeg de pompoen en de wijn/bouillon toe en laat alles 10 minuten stoven met de deksel op de pan.
Bak de in plakjes gesneden champignons enkele minuten in wat olie en voeg aan de beetgare pompoen toe.
Breng de massa op smaak met zout, peper en piment.
Meng in een kom de crème fraîche met de mosterd en honing.
Serveer de pompoenschotel met de mosterdroom erdoor geroerd en bestrooi met tuinkers.
Wanneer u van deze schotel een saus wilt maken kunt u 10 cl slagroom aan de mosterdroom toevoegen.

Serveertip
Lekker met rijst, aardappels of macaroni, eventueel met een (groene) salade.

Tip
Oook een lekker recept voor soep.
Minder pompoen en meer bouillon gebruiken en eventueel pureren.

Bron: Het Groene Spoor

Terug