Pompoensaffraanvelouté

pompoensaffraanveloute (2K)

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 1 tomaat
  • 400 g pompoen
  • 1 doosje saffraan
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder

Hak de ui en de knoflook fijn en stoof ze glazig in olijfolie.
Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in blokjes.
Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij hem in blokjes.
Voeg de groenten toe aan de gestoofde ui en laat zachtjes meestoven.
Overgiet met 1 liter water en voeg de saffraan en de bouillonblokjes toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Mix de soep.
Verdeel over kommetjes en bestrooi met paprikapoeder.

Opmerking
Alle oranje groenten zijn rijk aan carotenoïden, antioxidanten waarvan vermoed wordt dat ze beschermen tegen kanker en hart- en vaatziekten.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug