Pompoenrisotto met pittige reepjes, witlof en geitenkaas

pompoenrisotto (3K)

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g risotto rijst
  • 2 pakken Alpro® soya Reepjes Pittig
  • 1½ l water
  • 1 glas witte wijn
  • 4 stronkjes witlof
  • 150 g geitenkaas (optioneel)

Schil de pompoen en snij hem door, verwijder de pitten.
Snij een helft in grove stukken en breng aan de kook met 1½ liter water.
Voeg zout naar smaak toe.
Kook gedurende 10 minuten.
Snij de andere pompoen helft in kleine blokjes.
Snipper de ui, knoflook en het fruit in een scheutje soya bak en braad.
Voeg de kleine stukjes pompoen toe en de risotto rijst.
Voeg een paar lepels van de pompoen bouillon toe en laat het vocht volledig opnemen door de risotto.
Voeg vervolgens weer een aantal lepels vocht toe en roer totdat alles verdampt is.
Blijf dit herhalen gedurende ca. 20 minuten.
Voeg de pittige Alpro® soya reepjes toe en warm even goed door.
Halveer de witlofstronken in de lengte.
Bak de halve stronken om en om, ca. 5 minuten, in een scheutje soya bak en braad (eerst de ronde kant van de witlof stronk in de pan).
Leg ca. 5 minuten een deksel op de pan.
Serveer de risotto met daar op de gebakken witlof.
Verdeel stukjes geitenkaas over de risotto.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug