|
|
Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2 - 3 minuten.
Voeg de bleekselderij, paprika en tomatenpuree toe en bak nog circa 2 minuten.
Schep de pompoen, paprikapoeder en rozemarijn erdoor en giet de bouillon en wijn erbij.
Stoof zachtjes circa 15 minuten.
Snijd de paddestoelen in vieren of in plakjes.
Voeg ze toe aan het groentemengsel, stoof nog circa 4 minuten en meng de crème fraîche erdoor.
Breng op smaak met zout & peper en schep het groentemengsel in de ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bestuif het werkvlak met bloem.
Rol 6 plakjes bladerdeeg op elkaar uit tot een lap die iets groter is dan de ovenschaal.
Bestrijk de randen van de schaal met ei en plak de deeglap erop.
Steek een gat in het midden van het bladerdeeg zodat de stoom kan ontsnappen.
Steek of snijd uit de rest van het bladerdeeg figuurtjes en plak ze met ei op het deeg.
Bestrijk het deegdeksel met de rest van het ei en bak de pie 18 - 20 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.
Bereidingstip
Bereid het groentemengsel een dag van tevoren, laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Wijnadvies
Chardonnay, zoals Eco of Sensas. Of rosé zoals Que Mas en Vega Libre.