Pompoenpannenkoek met noten en ahornsiroop

Pompoenpannenkoek met noten en ahornsiroop

voor 10 pannenkoekjes

  • 250 g pompoen, ongeschild en in kleine stukjes
  • 50 cl melk
  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 theel. kaneel
  • snuf zout
  • ahornsiroop
  • handvol pecannoten

Kook de pompoen vijf tot tien minuten tot de blokjes zacht zijn.
Pureer ze samen met de halve liter melk.
Voeg dan de eieren toe en roer alles door elkaar.
Mix de bloem er samen met de kaneel en het zout door totdat je een homogeen beslag heb.
Verhit een scheut olie in een koekenpan.
Giet een soeplepel beslag in de pan.
Draai de pannenkoek om wanneer het beslag gestold is en bak nog een minuutje door.
Ga zo door tot het beslag op is.
Rooster de noten nog kort en garneer de stapel pannenkoeken met de ahornsiroop en de noten.

Tip

De pompoenpannenkoeken smaken ook heel goed in combinatie met meegebakken stukjes appel.

Bron: Odin

Terug