Pompoenovenschotel

vegetarisch, voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 1 kleine pompoen (ca. 400 g vruchtvlees)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • ca. 2 dl halfvolle melk
  • 4 eetl. geraspte belegen 30+ kaas
  • 75 g halfvolle yoghurt

Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water gaar.
Warm de oven voor op 200 °C.
Snijd de pompoen in stukken en verwijder het zaad en zachte deel.
Schil de stukken pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Maak de ui en de knoflook schoon.
Snijd het klein.
Fruit de ui met het kerriepoeder in de olie glazig.
Bak de knoflook en de pompoen even mee.
Voeg de tomatenpuree toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en een beetje zout een puree.
Meng de geraspte kaas door de yoghurt.
Schep het pompoenmengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
Verdeel het kaasmengsel er over.
Laat het gerecht in ca. 20 minuten bruin kleuren.

Menusuggestie
Lekker met een tartaartje uit de grillpan.

Bron: Voedingscentrum

Terug