Pompoenomelet met champignons

pompoenomelet_champignons (2K)

  • 6 eieren
  • 200 g pompoen
  • 1 ui
  • 200 g champignons
  • 2 theel. extra vierge olijfolie
  • 0.2 dl water
  • peper
  • 3 - 4 teentjes verse knoflook

Maak de pompoen schoon en snij in kleine stukjes.
Snipper de ui.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
Verwarm in een grote hapjespan wat olijfolie en bak de champignons.
Breng ze op smaak met peper en haal ze uit de pan.
Verwarm opnieuw wat olijfolie en fruit de ui.
Voeg de pompoen toe.
Plaats een deksel op de pan en laat de pompoen op een zacht vuur gaar worden.
Klop intussen de eieren los met wat water en breng ze op smaak met peper.
Voeg de champignons bij de gare pompoen en overgiet de groenten met de losgeklopte eieren.
Laat op een matig vuur drie tot vier minuten bakken.
Plaats een bord of een deksel op de pan en keer de omelet.
Bak ook de andere kant nog enkele minuten.
Haal de pan van het vuur.
Strooi de geperste knoflook over de omelet (niet mee verwarmen dus!).

Serveertip
Lekker met een frisse, naturelle groene salade:
Ijsbergsla = fris,
Rucola = pittig,
Eikenbladsla = nootachtig.

Bron: Smulweb

Terug