Pompoenlasagne met bechamelsaus

vegetarisch

    • pompoenlasagne
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 grote uitgeperste teen knoflook
  • een halve fijngesneden rode peper
  • een eetl. olijfolie
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 1 theel. oregano
  • peper & zout
  • een halve pompoen
  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella
    • bechamelsaus
  • 25 g boter
  • 30 g volkorenbloem
  • 30 cl koude melk
  • een handje oude geraspte kaas

Bechamelsaus
Smelt de boter in een steelpan (laat het niet bruin worden!).
Voeg onder goed roeren met een pollepel de volkorenbloem toe en laat een paar minuten garen.
Voeg hier scheutje voor scheutje, onder goed roeren de koude melk aan toe tot er een gladde saus ontstaat.
Laat dit onder voortdurend roeren nog even pruttelen.
Voeg dan de geraspte kaas toe.
Breng de bechamelsaus op smaak met wat nootmuskaat, zout & peper.

Pompoenlasagne
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Fruit de ui, knoflook en rode peper in een eetlepel olijfolie.
Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes en oregano toe.
Breng op smaak met een beetje peper en zout en laat een kwartiertje sudderen.
Snijd de pompoen in dunne plakjes (de hals van een flespompoen is het makkelijkst).
Bedek de bodem van een schaal met een laagje tomatensaus.
Leg hier plakjes pompoen op en verdeel daar een laagje bechamelsaus over.
Leg hier 3 volkoren lasagnebladen op en herhaal de voorgaande stappen.
Op de bovenste lasagnebladen herhaal je dan nog een keer de laag tomatensaus, pompoen en bechamelsaus.
Snijd de mozzarella in stukken en leg deze op de bechamelsaus.
Bak de pompoen lasagne in ongeveer 35 – 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

Bron: Doe maar gezond

Terug