Pompoenkoekjes - I

  • 400 g pompoen (geschild en fijn geraspt
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook
  • 50 g pittige kaas
  • 2 theel. basilicum
  • 2 theel. koriander
  • 2 theel. citroensap
  • 1 theel. zout
  • peper

Kneed alle ingrediënten tot een smeuïge massa.
Vorm hiervan 4 - 6 platte koekjes en bak ze in een koekenpan met wat olie aan beide kanten goudbruin.
Doe dit langzaam in ongeveer 10 minuten.
Lekker hierbij is bijv. boekweit of rijst en een salade.

Bron: Het Groene Spoor


Pompoenkoekjes - II

Pompoenkoekjes

  • 300 g pompoenen, in blokjes
  • 4 eidooiers
  • 1 theel. kaneelpoeder
 
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 theel. sinaasappelrasp
  • 300 g zelfrijzend bakmeel

Kook de pompoenblokjes gaar en laat uitlekken.
Pureer en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
Klop de eidooiers, een snufje zout, kaneelpoeder, basterdsuiker, sinaasappelrasp en zelfrijzend bakmeel erdoor.
Schep kleine bergjes van het beslag met tussenruimte op de bakplaat.
Bak de koekjes in de oven in 20 - 30 minuten gaar.
Laat helemaal afkoelen en stevig worden.

Bron: Boodschappen

Terug