Pompoengnocchi - I

pompoengnocchi (3K)

vegetarisch

  • 375 g pompoen, geschild en in stukjes
  • 250 g aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 eidooier
  • 125 g bloem
  • versgeraspte nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 75 g boter
  • 1 - 2 theel. stukjes verse salie
  • geraspte Gruyère kaas

Kook de pompoen en de aardappels in 10 - 15 minuten gaar in een afgedekte pan met kokend water.
Breng intussen in een andere grote pan water aan de kook.
Laat de pompoen en aardappels goed uitlekken, en pureer ze dan.
Klop de eidooier, de bloem, de nootmuskaat, peper en zout erdoor en maak een zacht en vochtig gnocchideeg.
Voeg eventueel wat extra bloem toe om het stevig genoeg te maken.
Doe 8 - 10 volle theelepels deeg in de pan met het kokende water.
Houd de deegbolletjes apart van elkaar.
Kook ze 1 - 2 minuten totdat ze aan het oppervlak komen drijven.
Haal de gnocchi uit de pan en doe ze in een voorverwarmde kom.
Houd ze warm terwijl je de rest op dezelfde manier verder kookt.
Smelt de boter in een grote koekenpan.
Voeg de salie toe en bak deze 1 minuut.
Voeg de gnocchi toe.
Schud de pan voorzichtig, om ze volledig met boter te bedekken.
Warm de gnocchi daarna goed door.
Strooi de geraspte kaas erover.

Serveertip
Lekker met zelfgemaakte pesto!

Bron: Smulweb


Pompoengnocchi - II

pompoengnocchi2 (2K)

vegetarisch

  • 1 kg ontpit vruchtvlees van pompoen
  • ca. 500 g (volkoren) bloem
  • 1 ei
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout & peper
  • muskaatnoot
  • room
  • basilicum
  • aardappelbloem
  • Parmezaan

Stoof de pompoen gaar.
Pureer het vruchtvlees met de mixer en laat afkoelen.
Voeg het ei, de bloem en de olie toe zodat het deeg een bal vormt.
Maak deegworstjes met een doorsnede van ongeveer 1 cm.
Snijdt het deeg in plakjes van 1½ cm en druk ieder plakje eventueel in met de tanden van een vork.
Breng lichtgezouten water aan de kook.
Doe de gnocchi in het kokende water tot ze komen bovendrijven (2 à 3 minuten).
Laat uitlekken.
Maak de saus met room, basilicum en aardappelbloem.
Serveer de gnocchi met de saus en bestrooi met Parmezaan.

Bron: De Wassende Maan

Terug