|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de pompoen in dunne reepjes eventueel met een frietsnijder: hoe dunner je ze snijdt, hoe meer "crunchy" ze worden.
Spoel je frietjes af onder koud water en dep ze hierna goed droog.
Doe je frietjes in een kom en schep de olie erdoorheen.
Strooi hierna ook de maizena erover.
Zorg ervoor dat alles gelijkmatig verspreid is.
Pak er een bakplaat bij en bekleed deze eventueel met bakpapier.
Gebruik twee bakplaten als je veel frietjes wilt maken – of bak ze af in gedeeltes.
Frietjes hebben ruimte nodig om knapperig te kunnen worden.
Bak de frietjes in ongeveer 30 minuten, maar houdt ze in de gaten.
Schud tussendoor een paar keer met de bakplaat om de frietjes gelijkmatig bruin te laten worden.
Breng ze na het bakken op smaak met peper en zout en eventueel gemalen chilivlokken.
Gooi voor de feta-avocadodipsaus alles, behalve de peper en zout, in een keukenmachine en mix alles tot het een egaal smeersel is.
Breng het op smaak met peper en zout.