Pompoencurry met feta

Pompoencurry met feta

    • voor de currypasta
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 tomaat
  • 1 eetl. korianderzaad
    • voor de curry
  • 1 middelgrote pompoen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 tomaten
  • 3 eetl. linzen (uit pot)
  • 1 eetl. kurkuma
  • 1 eetl. komijnzaad gemalen
  • 180 g feta
  • handvol koriander
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 2 naanbroden

Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook en rode peper fijn.
Halveer de tomaat en verwijder het vruchtvlees.
Rooster het koriander- en mosterdzaad totdat het gaat knetteren.
Maal alles in een vijzel of keukenmachine.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de pompoen in blokjes (met schil) en verdeel over een bakplaat.
Zet 35 minuten in de oven.
Verhit een scheutje olie in een braadpan.
Laat de currypasta met het kaneelstokje een paar minuten stoven.
Snijd de tomaten in stukken en voeg deze samen met de linzen toe.
Laat op laag vuur een half uur pruttelen.
Voeg de pompoen, kurkuma en gemalen komijn toe en pureer tot een gladde saus.
Voeg 40 cl warm water toe en laat de curry nog 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Leg het naanbrood een paar minuten in de oven.
Snijd de feta in blokjes en bestrooi met peper.
Serveer de curry in een grote kom met de fetablokjes en koriander als garnering.
Serveer met het naanbrood en de rijst.

Bron: ODIN

Terug