Pompoencurry met boerenkool

Pompoencurry met boerenkool

  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetl. Thaise rode currypasta
  • 40 cl kokosmelk
  • 750 g pompoenen, geschild, in blokjes
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 200 g boerenkool, fijngesneden, panklaar
  • 1 handje koriander, fijngehakt
  • 75 g cashewnoten

Verhit de olie en bak hierin de ui met de currypasta glazig.
Voeg de kokosmelk, 20 cl water en de pompoenblokjes toe en laat circa 20 minuten stoven op een lage stand.
Kook intussen de rijst.
Voeg de boerenkool toe aan de curry en kook nog circa 5 minuten mee.
Bestrooi de curry met de koriander en cashewnoten en serveer met de rijst.

Bereidingstip
Vervang de zilvervliesrijst door witte rijst.

Bron: Boodschappen

Terug