Pompoencrèmesoep

  • 1 kg pompoen (eventueel iets meer i.v.m. afval)
  • 4 sjalotjes of 3 uien
  • 1 rode paprika
  • boter of olijfolie
  • 1 l kippenbouillon
  • een paar aardappelen
  • peper, zout, eventueel kerrie
  • aardappelmeel om te binden
  • 1 dl slagroom
  • eventueel fijngehakte peterselie
  • eventueel een kleine prei
  • geraspte kaas om er overheen te strooien

Snijd het pompoenvlees van de schil en verdeel het in stukken.
Snipper de sjalotjes of de uien.
Was de paprika, ontdoe hem van de zaadlijsten en snijd hem in stukjes.
Fruit in de olijfolie of in de boter de gesnipperde sjalotjes een paar minuten.
Voeg daarna de paprika (en de prei) toe en even later ook de stukken pompoen.
Fruit nu dit alles nog 2 à 3 minuten.
Schenk nu de kippenbouillon in de pan en laat de soep ongeveer vijftien minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer (of in de keukenmachine of blender) of draai de soep door een groenten zeef.
Verwarm nu de soep opnieuw en als de soep te dun is bind hem dan met wat aardappelmeel.
Roer er daarna de slagroom door (niet meer laten koken).
Voeg naar smaak zout & peper toe.
Wat kerrie toevoegen is ook erg lekker.
Serveer de soep met wat fijngesneden peterselie erdoor en wat geraspte kaas eroverheen.

Terug